1% dla opp

Jako podatnicy mamy przywilej przekazania 1% wartości swojego podatku dochodowego na cele społeczne realizowane przez podmiot posiadający status Organizacji Pożytku Publicznego.
Warto skorzystać z tej możliwości – to nic nie kosztuje, a przyczynia się do realizacji licznych działań wynikających ze statutu naszej organizacji.
Przekazując nam 1% podatku wspierasz:

1. dofinansowanie terapii indywidualnej naszych podopiecznych (hipoterapia, zajęcia na basenie i inne);
  2. organizację imprez integracyjnych (min. Międzynarodowy Dzień Zespołu Downa);
  3. organizację wypoczynku letniego dla niepełnosprawnych dzieci i młodzieży oraz wycieczek i warsztatów;
  4. budowę Centrum Terapii i Aktywizacji Osób Niepełnosprawnych LEPSZE JUTRO w Susznie.

Obowiązujące terminy składania zeznań podatkowych:
▪PIT-28 – do końca stycznia
▪PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39 – w terminie do 30 kwietnia

Sprawdź, jak w łatwy sposób przekazać 1% podatku na rzecz naszych podopiecznych

Darowizny i zbiórki publiczne

Wpłaty darowizn na cele statutowe naszego Stowarzyszenia można dokonać na konto numer:

13 2030 0045 1110 0000 0232 0790 (Bank BGŻ BNP Paribas SA)

WAŻNE:
Każdy Darczyńca ma prawo odliczyć darowizny od dochodu wykazanego w rocznym PIT. Limit odliczenia wynosi 6% dochodu.

Wpłać on-line klikając “pomóż” w Menu strony

Zbiórki publiczne Zbiórka publiczna nr 2017/2972/OR

Celem zbiórki jest zebranie środków pieniężnych na sfinansowanie promocji twórczości osób niepełnosprawnych, w tym wydawanie publikacji książkowych, organizowanie warsztatów artystycznych, plenerów, wystaw, spotkań autorskich , itp. Ewentualne nadwyżki zostaną przekazane na terapie i rehabilitacje podopiecznych Stowarzyszenia LEPSZE JUTRO.

Zbiórki w Internecie: w portalu zrzutki.pl

Zbieramy pieniążki na remont generalny budynku oraz adaptację terenu wokół niego. Koszt przedsięwzięcia jest ogromny, wstępne szacunki wskazują na kwotę ok. 1 mln. złotych.

Wsparcie zakupowe

Kochani! Pamiętajcie, że możecie wspierać nasze działania podczas codziennych zakupów w internecie.
Wystarczy, że wejdziecie na https://fanimani.pl/stowarzyszenie-pomocy-dzieciom-niepeln…/ i wybierzecie sklep.

Wy zrobicie zakupy jak zwykle, a my otrzymamy część ich wartości i będziemy mogli realizować nasze cele. Co najważniejsze – nie zapłacicie ani grosza więcej!

Aukcje charytatywne